Certified ORGANIC

euro-leaf-eu-organic-logo

 

FenOlio complies with the rigorous rules covering all stages of organic olive processing. Firstly cultivation takes place naturally without the use of chemical fertilizers and pesticides.

 

 

 

 

 

Certificate D.O.P. Umbria “Amerini Hills”

marchio dop

 

FenOlio boasts this valuable brand achieved by having all the quality merits depending exclusively from the Green Heart region of Italy: Umbria.

 

FenOlio has a deep green color with light golden tones, the delicate, soft, pleasant taste and slightly pungent characteristic is typical of our varieties of olives; Leccino, Frantoio and Moraiolo.

 

 

L’agricoltura biologica è un metodo di produzione definito dal punto di vista legislativo a livello comunitario con un primo regolamento, il Regolamento CEE 2092/91, sostituito successivamente dai Reg. CE 834/07 e 889/08 e a livello nazionale con il D.M. 18354/09.

Il termine “agricoltura biologica” indica un metodo di coltivazione e di allevamento che ammette solo l’impiego di sostanze naturali, presenti cioè in natura, escludendo l’utilizzo di sostanze di sintesi chimica (concimi, diserbanti, insetticidi).

 

 

Be Sociable, Share!